blog

Simply ROWA fókuszban az elégedett ügyfél

Ebben a cikkben szeretnénk néhány érdekes információt, piaci tapasztalatot és véleményt megosztani minden kedves Olvasónkkal, amelynek révén elsősorban a robotizált raktározásban gondolkodó gyógyszerészek ismerhetik meg a piacvezető patikai robotot, a Rowa®-t.

Visszatekintve az elmúlt öt évre, úgy látjuk, hogy jelentős változásokon megy keresztül amagyar gyógyszer kiskereskedelem, egyre több gyógyszertár-tulajdonos, vezető ismeri fel az automatizálásban rejlő óriási lehetőségeket.

Rövid piaci áttekintés

Rowa-renszer

A Rowa 2019 végére sikeresen telepítette tízezredik rendszerét, amellyel őrzi évtizedes globális, piacvezető szerepét. Továbbra is nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy tíz patikából legalább hét a Rowa megoldásait választja, és egyre több olyan gyógyszertár is a Rowa-ra tér át, amely korábban egy másik rendszerrel indult. Az elmúlt év során Magyarországon is sikerült tovább erősíteni a Rowa piacvezető pozícióját az úgynevezett üvegpolcos rendszerek területén. Az év második felében beüzemelésre került a harmincadik rendszerünk, és azóta is folyamatosan gyarapodik az elégedett Rowa családtagok száma. Ha egy mondatban szeretnénk összefoglalni, hogy mi áll eddigi sikereink hátterében, akkor az a következőképpen hangzana: az évtizedes tapasztalat és a német precizitásnak köszönhető megbízhatóság, ötvözve folyamatos technológiai és informatika fejlesztéssel, (41 szabadalom), amelyek hátterében egy tökéletesre fejlesztett szerviz garantálja a közel 100%-os rendelkezésre állást.

Miért fektet be egy gyógyszertár a Rowa-ba?

Évek óta vezető célja a beruházásnak a beteggondozás minőségi javítása, ennek oka az, hogy az egyre szűkülő munkaerőforrás és az expediálás során jelentkező gyógyszerkeresések nem teszik lehetővé az igényes betegkonzultációt. Ugyanakkor a patikai robotnak köszönhetően nem kell magára hagyni a beteget, amíg a gép dolgozik, lehetőség van a beteggondozásra, és még az expediálók is frissek maradnak a nap végére. A befektetés második leggyakoribb oka a munkaerőhiány. Sokan úgy gondolják, hogy hiába vesznek egy Rowa-t, azzal még az előírt létszámminimum nem lesz elegendő a zavartalan működéshez. Úgy gondoljuk, és a magyarországi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a patikákban a rugalmasabb gyógyszerátvétellel és a felgyorsuló expediálással komoly munkaerőkapacitás szabadul fel, amelyet így át lehet csoportosítani például az expediálásra, laboratóriumi folyamatokra. Mindezen felül a 100%-os gyógyszerbiztonság, valamint a kígyózó sorok elkerülése is komoly célként lebeg a gyógyszerészek szeme előtt, csakúgy, mint az officina növelése a raktár területének csökkentésével. Az utóbbi két indok, valamint a robotizálásnak köszönhető megnövekedett betegérdeklődés számos gyógyszertárnál jelentős forgalombővülést eredményezett.

Mi különbözteti meg a Rowa-t a többi patikai robottól?

2015-ben és 2016-ban még nagyon nehéz volt egy, az automatizálás iránt komoly érdeklődést mutató partnert elkötelezni az általunk képviselt technológia iránt, mert érthető módon kevés napi működéssel összefüggésbe hozható információ állt rendelkezésre a piacon. Mára azonban széles körben, országosan elérhetők a referenciaként is működő Rowa patikák, ahol az érdeklődő gyógyszerészeket örömmel fogadják, bemutatják nekik a rendszert és elmondják az eddig szerzett tapasztalatokat. A Rowa évtizedes, töretlen sikerének kulcsa az ELÉGEDETT ÜGYFÉL. Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk partnereinktől, amelyek biztosítanak minket arról, hogy jó úton haladunk. Ezek közül néhány olyat választottunk ki, amely szemlélteti az eredményes Rowa® technológiát.

„Ár-érték arányban verhetetlen a Rowa®. Ami olcsóbb, sokkal kevesebbet tud, mint amit az ár tükröz. Ami pedig drágább, nem tud többet.”

„Egyetlen negatív érzés van bennünk a beruházást illetően: miért nem léptük meg korábban?!”

„Egy ennyire tökéletesen működő rendszernek nincs is szüksége a marketingre, eladja önmagát.”