blog

Megérkezett Magyarországra az első Vmotion

Egy gyógyszertár automatizálásának több szintje ismert és sok irányból el lehet kezdeni a fejlesztéseket.

A Vmotion egy innovatív digitális eszköz, egy virtuális polcrendszer, amelyen megjeleníthetőek az OTC és egyéb termékek a felhasználó által kívánt kategóriákban.

Miért is hatékonyabb ez, mint egy hagyományos polcrendszer?

Az eszköznek köszönhetően nem kell folyamatosan pótolni az elfogyott készítményeket és a portalanítással sem lesz több feladat. Az érintőképernyőn minden fontos információ megtalálható. A gyógyszerek három dimenzióban kinagyíthatóak, ami a betegek tájékoztatása során segíti az expediáló munkáját. Mivel a Vmotion közvetlenül össze van kötve a Rowa automatával, a robot rögtön kiadja a kiválasztott készítményt a tárapult mögé, ezzel csökkenthető a tévesztés lehetősége és a konzultáció alatt az expediáló végig tud a betegekkel foglalkozni.

A képernyők elrendezése könnyen és rugalmasan formázhatók. A Vcloud felhőalapú szoftverének segítségével bármely számítógépről, tabletről, okostelefonról elérhetők, akár otthonról is. Ez jelentős időmegtakarítást jelent a fizikai polcok átrendezésével szemben. Előre elkészített sablonok segítik az a virtuális polcok elrendezését, valamint szezonális, napi és akár napon belüli akciók is beállíthatók rajtuk.

Magyarországon elsőként a bicskei Oroszlán Patika üzemelt be Vmotion rendszert. A gyógyszertár tulajdonosa, Czigány Norbert a következőképpen indokolta a fejlesztést:

Út a “Vmotion”-ig

A gyógyszertár átépítésénél fontos szempont volt, hogy az Officina bútorzat könnyen, egyszerűen, napi szinten tisztítható legyen, ezért a tára mögé fiókos szekrény és hat darab monitor került.

A gyakorlatban azonban kiderült, hogy a betegek/vásárlók igénylik a gyógyszeres dobozok látványát, ezért a monitorok alá, üvegpolcokra, kategóriákba rendezett üres gyógyszeres dobozok kerültek. Sajnos ebben az elrendezésben az officinai bútor napi takarítása nem volt megoldható.

A ROWA Vmotion rendszer megoldotta a problémát. A betegek/vásárlók kategóriákba rendezve láthatják a gyógyszeres dobozok digitalizált 3D-s képeit, a monitorok tisztítása pedig napi szinten egyszerűen megoldható.

Végezetül az alábbi linken megtekinthetik az új Vmotion-t működés közben: